Keramičke zubne ljuskice su vrlo tanki listići staklo-keramike u obliku zuba, koje se postavljaju preko prirodnog zuba kako bi zatvorili razmak među zubima, ispravile sitne nepravilnosti položaja zuba te produžile ili skratile krunu zuba. Osim toga zubnim ljuskicama možemo promijeniti oblik, veličinu, širinu i boju zubi.

 


Primjena keramičkih zubnih ljuskica s godinama je postala sve popularnija jer spadaju u najmanje invazivan estetski tretman osmijeha koji uvelike pridonosi poboljšanju osmijeha i samopouzadnja. 

Neki nisu imali sreće kad je u pitanju genetika njihovih zuba pa odabirom tretmana keramičkim zubnim ljuskicama ispravljaju nepravilnosti svog osmijeha. Drugi uživaju u lijepim zubima u mladosti, ali trošenje zubi tijekom godina može utjecati na nekada savršen osmijeh.

Tretman keramičkim zubnim ljuskicama pogodan je i za muškarce i za žene, za mlađe i starije te mogu ispraviti različite nepravilnosti zuba.

Ukoliko ste čuli za keramičke zubne ljuskice i razmišljate je li taj tretman baš za vas, pročitajte dalje kako biste otkrili zašto toliko mnogo pacijenata svake godine bira keramičke zubne ljuskice kao svoje rješenje za savršen osmijeh.

Zubne ljuskice otporne su na mrlje

Iako postoje i druge opcije zubnih ljuskica, keramičke zubne ljuskice najbolji su izbor ako tražite zube koji su otporni na mrlje. Keramika je popularan izbor zbog svoje glatke površine koja je porozne prirode. Ova sposobnost otpornosti na mrlje dolazi iz procesa kojoj se podvrgava keramika u laboratorijskoj proizvodnji. Ovaj postupak omogućava da zubne ljuskice ostanu postojane boje.

Kreamičke zubne ljuskice traju duže

Pacijenti koji se podvrgavaju estetskoj stomatologiji rade to s nadom da će taj rad potrajati duži niz godina.

Dobra je vijest da keramičke zubne ljuskice mogu potrajati i do 5 puta duže od npr. kompozitnih zubnih ljuskica. Keramičke zubne ljuskice (uz pravilnu oralnu higijenu i redovite kontrole kod stomatologa) mogu potrajati i 15 godina dok kompozitne zubne ljuskice mogu potrajati maksimalno 3 do 4 godine i to uz ekstremnu pažnju.

Ukoliko ste ozbiljno zainteresirani za zubne ljuskice i odlučili ste uložiti u svoj novi osmijeh put za dugovječnost novog osmijeha upućuje na keramiku.

Keramika je u tijeku izrade skuplji materijal te su keramičke zubne ljuskice skuplje od kompozitinih zubnih ljuskica, ali zato dobivate kvalitetniji, estetski prihvatljiviji i dugotrajniji rad.

Keramičkim zubnim ljuskicama mijenja se i boja zubi

Netko se za keramičke zubne ljuskice odlučuje isključivo zbog promjene boje zubi. Ukoliko ste zadovoljni sa svojim oblikom i izgledom zuba, ali profesionalno izbjeljivanje zubi ne djeluje onako kako bi vi htjeli na vaše zube, sljedeći korak je promjena boje zubi keramičkim zubnim ljuskicama.

Neki zubi zbog genetike, posljedica lijekova ili oštećene cakline ne mogu postići željeni rezultat čak ni profesionalnim izbjeljivanjem zubi. U tom slučaju se nakon izbjeljivanja zubi prelazi na tretman keramičkim zubnim ljuskicama gdje možete izabrati kakvu god boju zuba želite.

Keramičke zubne ljuskice kod odraslih služe kao alternativa za ortodonciju

Keramičke zubne ljuskice ne mogu ispraviti velike nepravilnosti u položaju zuba i zagriza. 

Međutim, mogu poslužiti kao alternativa tretmanu ortodoncije kod odraslih pacijenata s manjim nepravilnostima koji se ne žele podvrgavati dugotrajnom tretmanu poput ortodoncije.

Keramičke zubne ljuskice mogu zatvoriti razmak među zubima – dijastema i osim toga mogu ispraviti sitne nepravilnosti položaja zuba.

Keramičkim zubnim ljuskicama također možete postići usklađeniji osmijeh. Ukoliko imate jedan ili više zuba koji svojim oblikom odudara od ostatka zubi, stomatolog Ivan Antolković može keramičkim zubnim ljuskicama uskladiti taj zub ili zube s ostatkom vaših zubiju te postići usklađen i lijep osmijeh.

Keramičke zubne ljuskice mogu smanjiti i “gummy smile”

“Gummy smile” je naziv za povećanu ili previše vidljivu gingivu najčešće u gornjoj čeljusti iznad prednjih zubi. 

Keramičkim zubnim ljuskicama može se produžiti ili skratiti zubna kruna. Kod slučaja previše vidljive gingive prije postavljanja keramičkih zubnih ljuskica može se napraviti tretman gingivektomije kojim se odstranjuje suvišni dio gingive te se modelira linija osmijeha. Tada je najčešće potrebno i produžiti krunu zuba keramičkim zubnim ljuskicama

Više o gingivektomiji pročitajte u našem blogu ŠTO JE GINGIVEKTOMIJA, A ŠTO GINGIVOPLASTIKA?

Keramičke zubne ljuskice izgledaju prirodno

Keramičke zubne ljuskice omiljen su estetski stomatološki tretman iz više razloga, ali jedan od najvećih je mogućnost usklađivanja njihove boje, sjene i oblika za potpuno prirodan izgled.

Oni koji se odluče na tretman keramičkim zubnim ljuskicama često se osjećaju ugodno svojim izborom i rijetko se brinu da će drugi primijetiti da imaju išta drugo osim vlastitih zuba. Keramičke zubne ljuskice su odličan svestrani izbor za postizanje korekcije osmijeha s prirodnim rezultatima.

Keramičke zubne ljuskice mogu kompletno transformirati osmijeh

Osmijeh igra veliku ulogu u tome kako izgledate i kako se osjećate. Keramičkim zubnim ljuskicama najbezbolnije i najbrže možete kompletno transformirati svoj osmijeh i u samo par posjeta kod stomatologa doći do savršenog osmijeha.

Možete odlučiti pokriti par zuba kako bi se bolje uskladili s vašim prirodnim zubima ili kompletno promijeniti zube, nekoliko nijansi svjetlije i stručno oblikovane u postupku.

Kako biste saznali više o keramičkim zubnim ljuskicama, te je li taj tretman dobra opcija za vas, zakažite besplatan pregled kod stomatologa Ivana Antolkovića u Dental Centru 4Smile. Stomatolog Ivan Antolković razmotrit će sva vaša pitanja i razgovarati o tome kakve rezultate možete očekivati ukoliko se odlučite za tretman keramičkim zubnim ljuskicama.

Više o keramičkim zubnim ljuskicama pročitajte u našim blogovima:

ZAŠTO SU ZUBNE LJUSKICE TAKO POPULARNE?

ZUBNE LJUSKICE – KAKO ODREDITI OBLIK ZUBA KOJI PRISTAJE BAŠ MENI?

ZUBNE LJUSKICE – SINONIM ZA SAVRŠEN PRIRODNI OSMIJEH!

ZABLUDE O KERAMIČKIM ZUBNIM LJUSKICAMA

 

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.