LIJEČENJE ZUBNIH KANALA

Ordinacija 4Smile je opremljena najmodernijim aparatom za strojno liječenje kanala zuba (VDW Gold), te RVG–intraoralnim rendgenom kojim se provjerava točnost svakog punjenja.

ENDODONTSKA TERAPIJA ZUBA

Endodoncija je mikrokirurški zahvat u kanalima korijena zuba čiji je cilj sprječavanje širenja infekcije iz usne šupljine kroz kanal zuba prema korijenu i okolnom koštanom tkivu. Kako bismo to učinili potrebno je detektirati sve kanale zuba i ispuniti ih materijalom cijelom širinom i dužinom korijena.

Zubi kod kojih je došlo do upale pulpe – zubnog živca – uslijed karijesa ili traume podvrgavaju se zahvatu endodoncije (‘liječenja kanala zuba’).

Ukoliko prvotno liječenje nije bilo zadovoljavajuće možebitno su nastale upale oko korijena zuba te se pritom radi revizija punjenja kanala zuba.

Zub koji nije pravilno liječen ne može biti podvrgnut bilo kakvom daljnjem stomatološkom postupku jer je potencijalno žarište za upalu.

Sam postupak je bezbolan uz lokalnu anesteziju i u ordinaciji 4Smile provodi se u samo jednoj posjeti, što je i najbolje za prevenciju daljnjeg širenja infekcije.

Ordinacija 4Smile je opremljena najmodernijim aparatom za strojnu obradu kanala zuba (VDW Gold), te RVG – intraoralnim rentgenom kojim se provjerava točnost svakog punjenja.

ENDODONCIJA – LIJEČENJE ZUBNIH KANALA, VAĐENJE ŽIVACA, DEVITALIZACIJA ZUBA

Endodoncija – liječenje zubnih kanala, vađenje živaca, devitalizacija zuba – je grana u stomatologiji koja se prije svega bavi tretiranjem tzv. zubne pulpe koja se nalazi u samom kanalu zuba, dok se pak kanal nalazi u svakom korjenu zuba.