IMPLANTOLOGIJA U DENTALNOJ MEDICINI

Vrhunska implantologija u Zagrebu, privatna stomatološka ordinacija 4Smile

ŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI?

Zubni implantati su titanska zamjena za izgubljen korijen jednog ili više zubi. Izrađuju se od biokompatibilnog materijala (titana) i srastaju (oseointegriraju) sa okolnom kosti.

Sam proces trajanja oseointegracije ovisi o nizu različitih faktora; očekivan period završetka je 2-6 mjeseci.

Dentalna implantologija je grana dentalne medicine koja se bavi kirurškom ugradnjom dentalnih implantata u kost gornje ili donje čeljusti.

Ugradnja dentalnih implantata potpuno je bezbolan proces koji se izvodi pod lokalnom anestezijom.

U modernoj dentalnoj medicini nakon gubitka jednog ili više zubi nemoguće je zamisliti kvalitetno protetsko rješenje bez dentalnih implantata.

ZAŠTO ZUBNI IMPLANTATI?

Nema brušenja zubi

Kod gubitka zuba nije potrebno brusiti susjedne zube kako bismo nadomjestili izgubljene zube.

Čuvaju greben od resorpcije

Nakon gubitka zuba koštani greben s godinama se resorbira (‘rastapa’) puno brže nego koštani greben koji ima zube – dentalni implantati čuvaju greben od resorpcije.

Čuvaju čeljusne zglobove

Gubitkom pojedinog zuba, susjedni zubi i zubi suprotne čeljusti naginju se prema bezubom prostoru i sam ekvilibrij usne šupljine je narušen. Nakon nekoliko godina bez nadomještenog zuba nastaju problemi sa čeljusnim zglobovima i zagrizom.

Idealni pri gubitku više zubi

Gubitkom više zuba u čeljusti jedino rješenje koje zadovoljava estetski i funkcionalno su mostovi na implantatima.

Sigurni pri nadomještanju svih zubi

Ljudi koji izgube sve zube također mogu dobiti nekoliko kvalitetnih rješenja zavisno od preostale kosti u čeljustima – polufiksni rad na implantatima ili potpuni fiksni rad na implantatima.

IZDVOJENO IZ NAŠEG BLOGA

  • plan-terapije-i-placanje-video-blog

PLAN TERAPIJE I PLAĆANJE – Video Blog

PLAN TERAPIJE I PLAĆANJE - Video Blog Razumijemo da dentalni zahvati mogu biti financijski zahtjevni, stoga je ključno da budete informirani kako biste svoje financije mogli planirati korak unaprijed! Na taj način, bez straha ...