UNESITE POJAM

Protetika

Wherever you are the smile is always in style!

Koristite svoj osmijeh da promijenite svijet, ne dopustite svijetu da promijeni Vaš osmijeh.

Stomatološka protetika najdivnija je grana dentalne medicine jer njome mjenjamo fizionomiju, izgled lica te funkcionalnost usne šupljine.

Kako bismo za svakog pacijenta individualno napravili najbolji mogući protetski  plan terapije potreban je:

 • detaljan pregled
 • anamneza –  uvidjeti želje i očekivanja pacijenta
 • analiza panoramske snimke

Zubne krunice su protetski nadomjesci koji se fiksiraju (cementiraju) na izbrušenim zubima ili implantatima u svrhu obnavljanja estetike i funkcije zuba. Ovisno o željama i mogućnostima pacijenata kod zamjene krune zuba, u Dental centru 4Smile pacijent može birati između metal keramičke krunice, potpune keramičke krunice i cirkon keramičke krunice.

Zubni mostovi su protetski nadomjestci koji se izrađuju u slučaju nedostatka jednog ili više zuba te se cementiraju na zube nosače. Mostovi imaju najmanje dva nosača i međučlanove (krunice koje nadomještaju izgubljene zube), a mogu biti izrađeni od bilo kojeg materijala od kojih se izrađuju krunice. Također se mogu cementirati na zubima ili implantatima.

Dvije su vrste protezapolufiksne i mobilne. Polufiksne proteze su radovi koji se rade kod pacijenata koji nisu iz nekog razloga kandidati za implantate i njihovo su jedino kvalitetno estetsko i funkcionalno rješenje. Mobilne proteze su najčešći privremeni nadomjesci te rješenje bezubosti za pacijente koji nemaju uvjete za druge protetske radove.

Kako se izrađuju krunice, ljuskice i mostovi?

 1. Zubi nosači se prepariraju prema pravilima struke zavisno od materijala kojim
  će biti napravljen konačni rad
 2. Uzimaju se precizni otisci koji se šalju u laboratorij kako bi se izradio
  protetski rad
 3. Potom se izvršava proba protetskog rada
 4. Slijedi cementiranje rada
 5. Nakon toga preporučuju se redovne kontrole

Poziv sigurno manje boli od zubi, a pregled je besplatan.

Naručite se odmah

Zašto odabrati Team 4smile?

Dovoljno je razloga, a najvažnija je samo jedna šansa.

Imamo znanje

Naš tim stalni je gost velikih kongresa i simpozija dentalne medicine u Hrvatkoj i svijetu. Razmjena znanja i konstantno ulaganje u edukaciju jedini je put prema uspjehu i prema najkvalitetnijoj usluzi.

Posjedujemo iskustvo

Kroz dugi niz godina susreli smo se sa najraznovrsnijim stomatološkim slučajevima te nam ništa ne predstavlja problem koji ne možemo riješiti u kratkom vremenskom roku.

Koristimo najmodernije tehnologije

Bez suvremene opreme nema kvalitetnih rezultata, a uz najsuvremeniju aparaturu i precizno rukovanje, vaši zubi nikad neće biti sigurniji kao u Dental centru 4smile.

Znamo ime svakog našeg pacijenta

Iza nas stoji veliki popis inozemnih i lokalnih pacijenata s kojima smo svakodnevno u kontaktu. Povjerenje je nešto što se ne može kupiti preko noći.

Brzi smo i učinkoviti

Svjesni smo problema današnjice – nedostatak vremena i pregršt obaveza. S tim u vezi, maksimalno smo fleksibilni i dostupni vama 24/7.

Najbolji stomatolog u Zagrebu-Ivan Antolković - 4Smile
POSEBNE PONUDE