Tražite li makeover osmijeha? Niste zadovoljni sa bojom, oblikom ili pozicijom vaših zubiju? Ne brinite, estetska stomatologija omogućila je vrlo jednostavan put do savršenog osmijeha – keramičke zubne ljuskice.

Ukoliko su vaši zubi pretrpjeli propadanje, traumu, prekomjerno trošenje ili promjene boje, keramičke zubne ljuskice mogu biti savršeno rješenje. 

Keramičke zubne ljuskice su tanke ljuske od keramike koje se vežu za caklinu zuba. Zubne ljuskice mijenjaju oblik, duljinu, boju, položaj i teksturu površine zuba.

 

 

Unatoč njihovoj svestranosti, mnogi ljudi sumnjaju u rezultat zubnih ljuskica zbog mitova koje su čuli o zubnim ljuskicama. Evo nekoliko uobičajenih zabluda:

Aplikacija keramičkih zubnih ljuskica je bolna

Kao i kod svakog većeg stomatološkog zahvata, pacijentu se daje lokalni anestetik. Zbog toga područje zahvata utrne i ne osjećate bol i nelagodu. Dakle, postupak uopće nije bolan jer po prirodi nije invazivan. Tijekom postupka postavljanja zubnih ljuskica prije nego se postavi definitivni rad moguće je da zubi budu osjetljivi na topao i hladan zrak. To je jedina nelagoda koja se može i ne mora osjetiti tijekom terapije keramičkim zubnim ljuskicama. 

Keramičke zubne ljuskice postavljaju se samo na prednje zube

Keramičke zubne ljuskice najčešće se postavljaju tamo gdje su najvidljivije, tj. na šest prednjih zuba (od 3 do 3). Ali, mogu se koristiti i na donjim zubima i premolarima gornje i donje čeljusti.

Postavljanje zubnih ljuskica uništava veliku površinu prirodnog zuba

Keramičke zubne ljuskice najčešće su samo 0.2 do 0.5 milimetara debljine, a mogu biti čak i tanje od toga. Stomatolog ne mora jako brusiti zub i nema potrebe za brušenjem stražnje plohe zuba. U nekim slučajevima, brušenje zuba nije ni potrebno.

Keramičke zubne ljuskice su neprirodno bijele i previše uočljive

Moderne keramičke zubne ljuskice mogu se lijepo prilagoditi prema vašem individualnom zahtjevu. Stomatolog Ivan Antolković pobrinut će se da odgovaraju debljini vaših prirodnih zuba, te da oblik i boja odgovaraju vašim prirodnim zubima. Također, ukoliko niste zadovoljni prirodnom bojom vaših zuba, prije postavljanja zubnih ljuskica može se odraditi izbjeljivanje zubi.

Ukoliko se zubne ljuskice u kombinaciji sa zubnim krunicama postavljaju na sve zube moguće je kompletno promijeniti boju zubiju, čak do one najsvjetlije boje B1, međutim to je osobni izbor pacijenta. Stomatolog Ivan Antolković primarno uvijek savjetuje prirodni izgled zuba.

Zainteresirani ste za tretman zubnim ljuskicama?

Dogovorite svoj besplatni pregled u Dental Centru 4Smile i ostvarite mogućnost za popust od 20% bez obzira na način plaćanja klikom OVDJE.

Više o keramičkim zubnim ljuskicama možete pročitati u našim blogovima

RAZLIKA IZMEĐU KERAMIČKIH ZUBNIH LJUSKICA I “NAVLAKA”- ZUBNIH KRUNICA

ZAŠTO SU ZUBNE LJUSKICE TAKO POPULARNE?

ZUBNE LJUSKICE – SINONIM ZA SAVRŠEN PRIRODNI OSMIJEH!

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.