DIJAGNOSTIKA U DENTALNOJ MEDICINI

Kako bi što bolje odredili plan terapije potrebno je koristiti se modernom tehnologijom koja omogućuje što bolju dijagnostiku.

DIGITALNI INTRAORALNI RENDGEN I RVG (RADIOVIZIOGRAFIJA)

Digitalni intraoralni rendgen ima vrlo kratku ekspoziciju s minimalnim zračenjem te se putem RVG radioviziografije slika prenosi izravno na računalo.

Ordinacija Dental Centar 4Smile posjeduje najmoderniji Carestream digitalni rendgen – niskofrekventni rendgen sa vrlo kratkom ekspozicijom i malim zračenjem, uz RVG senzor za digitalni prijenos slike na računalo.

RVG – digitalni senzor nam omogućava napraviti intraoralnu sliku bez filma.

Senzor zamjenjuje konvencionalni dentalni film, a moguće je napraviti periapikalnu, okluzalnu i sliku zagriza. Slike se prikazuju na monitoru, te nam pružaju mogućnost da svojom jasnoćom točno postavimo dijagnozu, što klasični RTG uređaj ne pruža.

Radijacija je smanjena 90% u odnosu na standardni film.

Za čistu sliku treba samo djelić sekunde što je bolje za pacijenta, a ukoliko ima potrebe može se napraviti više serijskih snimaka.

DIJAGNOSTIKA JE PRVI KORAK PREMA ZDRAVOM OSMIJEHU

RTG – ORTOPAN
(PANORAMSKI RADIOGRAM)

Ortopan je rendgenski prikaz obiju čeljusti te se koristi kao osnovno dijagnostičko sredstvo za izradu plana terapije u dentalnoj medicini.

Ortopanom dobivamo rendgenski prikaz obiju čeljusti.
Digitalni ortopan je uz klinički pregled osnovno dijagnostičko sredstvo današnje dentalne medicine.
Ortopan ne bi smio biti stariji od 6 mjeseci.

CBCT – 3D SNIMKA ČELJUSTI
(CONE BEAM CT)

CT snimka čeljusti je trodimenzionalna rendgenska snimka koja pomaže pri planiranju bilo kakvog kirurškog zahvata, osobito kod implantologije.

CBCT snimkom čeljusti dobivamo puno detaljniju sliku čeljusti, točnije u 3 dimenzije, koje nam na vrlo precizan način omogućuju planiranje bilo kojeg kirurškog (implantološkog) zahvata. U današnje vrijeme 3D snimak vrlo često se koristi kod postavljanja dijagnoze u endodonciji.