Što je kompletna oralna rehabilitacija? Kao što naziv govori, kompletna oralna rehabilitacija je potpuna obnova oralne šupljine i odnosi se na obnovu i / ili zamjenu svih zuba u pacijentovim ustima.

Cilj kompletne oralne rehabilitacije

Potpuna oralna rehabilitacija kombinira estetiku i znanost o restorativnoj stomatologiji kako bi poboljšali zdravlje, funkciju i ljepotu oralne šupljine.

Tko je kandidat za kompletnu oralnu rehabilitaciju?

Postoji veliki broj ljudi koji imaju stomatološke probleme koji se moraju sveobuhvatno tretirati s vizijom konačnog rezultata koji poboljšava funkciju i estetiku žvačnog sustava. 

Potreba za kompletnom oralnom rehabilitacijom može proizići iz:

  • Zubi koji su izgubljeni uslijed propadanja ili traume.
  • Zubi koji su ozlijeđeni ili prelomljeni.
  • Zubi koji su postali jako istrošeni kao posljedica dugotrajne kiselinske erozije (hrana, pića, refluks kiseline) ili brušenja zuba.
  • Stalne pritužbe na bolove u čeljusti, mišićima i glavobolji koje zahtijevaju prilagođavanje zagriza (okluzija).
Kako se određuje plan terapije za kompletnu oralnu rehabilitaciju?

Bilo da se radi o većem ili manjem oralnom problemu, kako bi saznali koje su opcije liječenja najbolje se naručiti na besplatni pregled u Dental Centar 4Smile. Stomatolog Ivan Antolković pregledat će vašu usnu šupljinu kako bi utvrdio opseg problema i mogućnosti liječenja koje se mogu koristiti za rješenje problema.

Stomatolog Ivan Antolković, posebno će pregledati vaše:

Zube: 

Stanje vaših zuba odredit će koji su vam restorativni tretmani potrebni, poput keramičkih krunica, keramičkih zubnih ljuskica, keramičkih mostova, zubnih implantata ili protetike na implantatima. Stomatolog će posebno zabilježiti bilo kakve karijese i propadanje, trošenje zuba, pukotine, kratke / duge zube, probleme s korijenskim kanalima i bilo kakvo pomicanje zuba.

Parodontalna tkiva (desni): 

Ako vam desni nisu zdrave, vjerojatno ćete trebati profesionalno čišćenje zubnog kamenca ili u težim slučajevima tretman za liječenje parodontalne bolesti kako biste osigurali da će vaši novoobnovljeni zubi imati čvrste temelje. Vaš stomatolog Ivan Antolković potražit će duboke džepove, prekomjerno ili nedovoljno tkivo desni, parodontnu bolest i nepravilnosti gustoće kostiju. Više o paradontozi pročitajte u našem blogu BOLEST KOJA DOKAZANO NAJVIŠE NAPADA POSLIJE 30-TE GODINE ŽIVOTA

Temporomandibularni zglobovi, vilični mišići i okluzija: 

Pravilan zagriz – onaj pri kojem vas ne boli kad zatvorite usta ili žvačete i onaj koji ne uzrokuje trošenje ili uništavanje zuba – važan je za vaše cjelokupno oralno zdravlje. Promjene u okluziji trebaju se uzeti u obzir kada stomatolog planira kompletnu oralnu rehabilitaciju. Važno je uzeti u obzir ispravljanje okluzije prije nego što se provedu dodatni restorativni postupci.

Estetika: 

Boja, oblik, veličina, omjer zuba i kako se pojavljuju u odnosu na desni, usne, usta, bočni profil i lice, također su važni čimbenici u kompletnoj oralnoj rehabilitaciji.

Dijagnostika:

Proces pregleda zahtijeva zapise vaših usta, poput rendgenskih snimaka i fotografija, otisaka vaših gornjih i donjih zuba i modela vašeg zagriza.

Nakon što stomatolog prikupi sve informacije relevantne za vaš slučaj, izradit će opsežan, postupni plan liječenja kako bi ispravio sve probleme u ustima i dovršio vašu rekonstrukciju.

Kako bi se kompletna oralna rehabilitacija postigla svoj cilj, stomatolog Ivan Antolković mora voditi računa o zdravlju, funkciji i estetici. Iskusni stomatolozi, poput doktora Antolkovića imaju točnu viziju konačnog rezultata kompletne oralne rehabilitacije.

Koji su najbolji protetski tretmani za kompletnu oralnu rehabilitaciju bezube čeljusti?

Pacijenti s bezubom čeljusti, gornjom, donjom ili obje, također prvobitno moraju proći kroz proces planiranja i pripreme za kompletnu oralnu rehabilitaciju.

Nakon što je stomatolog Ivan Antolković siguran da je vaša usna šupljina zdrava, može se započeti sa implantologijom i/ili protetskim radom.

??? Najbolje rješenje za bezubu čeljust je definitivno Fiksni rad na 6 implantata. Više o tome možete pročitati u našem blogu FIKSNI RAD NA 6 IMPLANTATA – NAJBOLJE RJEŠENJE ZA BEZUBU ČELJUST

Jedan od ??? najpopularnijih tretmana za bezubu čeljust je All – on – 4  – proteza na 4 implantata, više o tome možete pročitati u našem blogu ALL ON 4 – OD BEZUBOSTI DO NOVOG OSMIJEHA ZA 24-72 H

A ??? najekonomičnije rješenje za bezubu čeljust je polufiksni rad – Prečka – proteza na 4 implantata, više o tome pročitajte u našem blogu PRIKAZ SLUČAJA – ZUBNA PROTEZA NA IMPLANTATIMA

Kako bi dobili svoj individualni plan terapije i sve mogućnosti za rješenje vašeg problema, naručite se na besplatni pregled u Dental Centar 4Smile. Saznajte koje su vaše opcije, dogovorite s doktorom Antolkovićem plan i način plaćanja koji će vam omogućiti da jedete, žvačete i smijete se kao nekad!

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.