Jesi li kandidat za zubni implantat?  – ovotjedna je tema bloga Dental Centra 4Smile.

Većina ljudi su potencijalni kandidati za zubne implantate bez obzira na dob. Sve dok su dobrog zdravlja, vrlo su velike šanse da mogu biti kandidati za zubne implantate.

Tko je upitan za ugradnju zubnih implantata?

          *Što je sinus lift saznajte u našem blogu KADA I ZAŠTO SE RADI PODIZANJE SINUSA U STOMATOLOGIJI? – SINUS LIFT

 • Pušači mogu ugraditi zubne implantate, ali moraju prihvatiti rizik da možda liječenje neće biti uspješno kao kod nepušača.

 

Zubni implantati su prirodnog izgleda, trajni način nadomještanja zuba koji nedostaju. Za mnoge su pacijente izvrstan način za vraćanje izgleda i funkcije osmijeha. Zubni implantati izuzetno su uspješna opcija liječenja pravog kandidata. Prema nekoliko istraživanja, za pravilno odabrane kandidate stopa uspješnosti zubnih implantata iznosi oko 95%.

Zubni implantati zahtijevaju kirurški zahvat i možda nisu najbolja opcija zamjene zuba za neke pacijente.

Nekoliko je čimbenika koji bi mogli utjecati na vašu kandidaturu za zubne implantate
 • Neadekvatna kost na tom području
  Kandidati s neadekvatnom kosti zahtijevaju koštane transplantate prije nego što se ugrade zubni implantati. Neki pacijenti sa značajnijim gubitkom kostiju mogu zahtijevati postupke poput velikog podizanja sinusa (sinus lift) koje je potrebno obaviti prije postavljanja implantata. Što u nekim slučajevima može biti i prerizično.
 • Prisutnost bolesti desni
  Bolest desni mora se liječiti prije postupka implantacije. Više o bolesti desni pročitajte u našem blogu BOLEST KOJA DOKAZANO NAJVIŠE NAPADA POSLIJE 30-TE GODINE ŽIVOTA
 • Komplikacije zagriza
  Možda će vaš zagriz trebati procijeniti i liječiti kao dio postupka implantacije.
 • Opće zdravlje pacijenta
 • Je li pacijent pušač, koliko puši i koliko dugo
 • Lijekovi koje pacijent uzima dulje vrijeme
 • Lijekovi koji uzrokuju krvarenje poput razrjeđivača krvi

Većina ovih stanja neće vas spriječiti u ugradnji zubnog implantata, ali mogu odgoditi postupak zubnog implantata.

Što se događa kada si dugo bez zuba?

Jednom kada izgubite zub, vaša će se čeljusna kost početi razgrađivati jer tijelo uklanja koštano tkivo za koje smatra da više nije potrebno. Ostali zubi će se početi pomicati i zanositi u prazninu. Zagriz će se početi mijenjati. Što prije ugradite zubni implantat, to se prije mogu zaustaviti posljedice gubitka zuba  i poboljšati cjelokupno oralno zdravlje. U svakom slučaju, važno je zapamtiti da gotovo svaki pacijent može ugraditi zubne implantate sve dok je predan liječenju.

Naruči se na besplatno savjetovanje i plan terapije u Dental Centar 4Smile

Razumijemo da svaki pacijent ima određene potrebe. Magistar dentalne medicine Ivan Antolković u potpunosti procjenjuju svakog pojedinog pacijenta kako bi utvrdio najbolji plan liječenja. U Dental Centru 4Smile cilj nam je ponuditi najbolje mogućnosti za nadomještanje zuba koji nedostaju, procjenu specifičnih zubnih stanja svakog pacijenta i pristup liječenju koje će pružiti najbolje dugoročne funkcionalne i estetske rezultate.

Obratite nam se već danas kako bi dogovorili besplatne konzultacije. Ukoliko vam nedostaje zub ili zubi, suvremena stomatologija pruža najbolja rješenja. Imajte na umu da zubni implantati više nego što zamjenjuju vaše zube, poboljšavaju kvalitetu vašeg života.

Ostale mogućnosti zamjene zuba

Druge mogućnosti zamjene zuba, poput zubnog mosta ili proteze, mogu biti idealne za nadomještanje zuba koji nedostaju ako zubni implantati nisu prikladni za vas. Razgovarajte sa stomatologom u Zagrebu, Ivanom Antolkovićem ako ste zainteresirani za nadomještanje zuba koji nedostaju. Stomatolog Ivan Antolković  preporučit će vam odgovarajuću opciju zamjene zuba za vaš osmijeh.

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

  Javite nam se

  Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.