Mnogo ljudi je nezadovoljno svojim osmijehom. Srećom, suvremena estetska stomatologija ima rješenje za potrebe svake osobe, bez obzira radi li se o manje ili više zahtjevnoj estetskoj korekciji kao i rješenja za funkcionalne probleme osmijeha. 

Uz veliki izbor estetskih stomatoloških tretmana, koji je pravi tretman za vas?

U nastavku ovotjednog bloga Dental Centra 4Smile, raščlanit ćemo neke od najpopularnijih opcija estetske stomatologije.

Uklanjanje i popravak manjih nedostataka na zubima

Postoje jednostavni, neinvazivni stomatološki tretmani koji mogu promijeniti izgled vašeg osmijeha u kratkom roku. 

Profesionalno izbjeljivanje zubi može vam uljepšati i osvježiti osmijeh, dok postupci poput keramičkih ispuna mogu popraviti manje pukotine na vašim zubima nastale kao posljedice karijesa.

Više o keramičkim ispunima pročitajte u našem blogu KERAMIČKI ISPUNI ILI “SUPER PLOMBE” – INLAY, ONLAY I OVERLAY

Također, postoje i non-prep keramičke zubne ljuskice koje se koriste kod sitnih nedostataka kao što je promjena oblika ili dužine zubne krune, te boje zuba. Takve keramičke zubne ljuskice ponekad ne zahtjevaju brušenje prirodnog zuba te su minimalno invazivne za vaš osmijeh.

Tretmanom gingivektomije ili gingivoplastike možete u jednoj posjeti riješiti problem viška zubnog mesa ili popraviti liniju svog osmijeha.
Više o gingivektomiji i gingivoplastici pročitajte u našem blogu ŠTO JE GINGIVEKTOMIJA, A ŠTO GINGIVOPLASTIKA?

Što kada jednostavni stomatološki tretmani nisu dovoljni?

Ukoliko ste suočeni sa funkcionalnim oralnim problemom ili imate zube koji nedostaju, gore navedeni postupci neće biti dovoljni da obnovite vaš osmijeh. Srećom, na raspolaganju je puno drugih tretmana koji se mogu izvesti individualno ili u kombinaciji ukoliko je potrebna kompletna oralna rehabilitacija. 

Kad govorimo o estetskoj stomatologiji najčešći izbor su: 

Navedeni stomatološki tretmani popraviti će estetiku vašeg osmijeha, a također će riješiti i eventualne funkcionalne probleme s kojima biste mogli biti suočeni.

Kako izabrati pravi estetski stomatološki tretman?

U svakom slučaju, prije pregleda i savjetovanja sa stomatologom, teško da ćete sami točno odrediti koja je terapija idealna za vaš slučaj.

Kod sitnih nedostataka je to moguće, međutim ukoliko se radi o više zuba najbolje je prije odluke razgovarati sa stomatologom.

U Dental Centru 4Smile prvi pregled je besplatan, tako da nakon pregleda možete u miru razgovarati sa stomatologom Ivanom Antolkovićem koji će vam preporučiti idealnu terapiju za vaš slučaj i vaš budžet kako bi postigli svoj savršen osmijeh.

Ukoliko je potrebno više različitih tretmana oni se mogu podijeliti i organizirati po vašim potrebama i mogućnostima. 

Napravite prvi korak prema svom savršenom osmijehu i naručite se na besplatni pregled u Dental Centar 4Smile!

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.