Dental Centar 4Smile, u ovotjednom blogu, želi podijeliti s vama stomatološke savjete o tome što NE RADITI kako bi sačuvali svoje zube od propadanje, pukotina i oralnih bolesti. Vrlo je važno imati dobre navike oralne higijene jer problemi sa zubima dovode do ozbiljnih posljedica.

1. NE PUŠITE

Pušenje će drastično utjecati na boju zuba i zdravlje desni, uzrokujući loš dah. Pušenje također sprječava da doživite potpuni ukus hrane i pića. Pušenje kao navika predisponira za oboljenje od karcinoma usne šupljine.

 

2. NE PIRSAJTE USTA ILI JEZIK

Pirsing usnice ili jezika, zbog sudarnja sa zubima, s vremenom generira mikro-frakture na zubima. Dugoročno može doći do kompletne frakture zuba ili potrošenosti zuba.

 

3. NE KORISTITE ZUBE KAO ALAT

Korištenje zuba kao alata za rezanje istrošit će rubove zuba što dovodi do ekstremne osjetljivosti zuba.

 

 

4. NE ŽVAČITE SITNO SJEMENJE

Žvakanje sitnog sjemenja može uzrokovati pukotine u vašim molarima.

 

 

5. NE ŽVAČITE ŽVAKAĆE GUME

Često žvakanje žvakaćih guma može uzrokovati probleme u čeljusnim zglobovima i izazvati karijese.

 

 

6. NE PRITIŠĆITE JAKO ČETKICU ZA ZUBE

Čvrsto četkanje ili upotreba tvrdih četkica za zube može naštetiti zubima i stvoriti zubnu abraziju. Saznajte što je abrazija

 

 

7. NE GRIZITE NOKTE

 

Osim rizika za cjelokupno zdravlje, “grickanje noktiju” može izazvati oštećenje zubi i desni.  Saznajte kako prestati gristi nokte

 

8. NE KORISTITE ČAČKALICE

Korištenje čačkalica ili bilo kojeg drugog oštrog predmeta za čišćenje zubi može iritirati zubno meso i uzrokovati povlačenje desni. Idealan alat za čišćenje zubi je zubni konac ili oralni tuš.

 

 

Vaš stomatolog u Zagrebu, Ivan Antolković, želi pomoći vama i vašoj obitelji u postizanju i održavanju najboljeg mogućeg oralnog zdravlja. Imate li problem ili tražite preventivnu stomatološku njegu, Dental Centar 4Smile vam je na raspolaganju za potpuni raspon stomatoloških usluga.

 

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.