Kompletni zubni implantat – ponuda – klikni

Što je prvo što primijetite kad prvi put susrećete novu osobu?

Ako ste poput većine ljudi, prvo što ćete primijetiti je osmijeh (ili nedostatak istog).

Zato je zdrav, vedar i bijeli osmijeh toliko važan većini ljudi.

Bez obzira idete li na razgovor za posao, upoznajete novog klijenta, sklapate nova prijateljstva ili izlazite na prvi “dejt” –  veliki, veseli osmijeh može probiti led prije nego što itko izgovori neku riječ.

Četkica za zube, zubni konac ili oralni tuš su od vitalnog značaja za održavanje bijelog osmijeha i zdrave oralne šupljine.

Međutim što kad se nešto dogodi zubima, ispadnu ili ih morate ukloniti?

Možda ste izgubili zub zbog loše oralne higijene ili posljedice neke bolesti. Ili ste možda bili upleteni u nesretnu nesreću koja vam je ostavila rupu u osmijehu.

Bez obzira na razlog, gubitak zuba može biti vrlo stresno i neugodno iskustvo.

Kako nadomjestiti zub ili više zuba?

Trebate li nositi proteze poput onih koje je vaša baka držala na noćnom ormariću? Srećom, danas imamo više mogućnosti, a jedna od najpopularnijih su zubni implantati.

Zubni implantati najbliži su zdravim, prirodnim zubima.

Omogućuju vam da živite život onako kao prije gubitka zuba; vratiti će vam samouvjerenot dok jedete, smiješite se, razgovarate, ljubite se i uživate u svim svojim svakodnevnim aktivnostima, ne brinući o zubu koji nedostaje.

U ovotjednom blogu Dental Centra 4Smile saznat ćete koji su dijelovi kompletnog zubnog implantata, koji su najčešći materijali od kojih se izrađuju i zašto su oni najsličniji prirodnom zubu.

Koji su dijelovi kompletnog zubnog implantata?

Kompletni zubni implantat napravljen je da zamijeni zub koji nedostaje, a sastoji se od tri dijela:

 

Keramička krunica: keramička krunica je dio implantata koji nalikuje vašem zubu. Krunice su napravljene od keramičkog materijala, dizajniranog za uklapanje s vašim prirodnim zubima po obliku i boji.

Nadogradnja na implantatu: Ponekad se naziva i suprastruktura na implantatu. To je dio koji krunu implantata pričvršćuje na bazu i često je šesterokutnog ili osmerokutnog oblika.

Baza, zubni implantat: Vijak, obično titanijum, koji se stapa s vašom prirodnom kosti kako bi osigurao sigurnu i stabilnu bazu za vaš implantat. Zubni implantat zapravo zamjenjuje prirodni korijen zuba.

Koji su najčešći materijali od kojeg se izrađuju zubni implantati?

Dugi niz godina, većina zubnih implantata izrađena je od titana. S napretkom tehnologije, međutim, sve se više zubnih implantata izrađuje od različitih materijala za implantate.

Svi su materijali prošli su opsežna istraživanja, ispitivala su se fizička i kemijska svojstva koja utječu na njihovu kliničku primjenu.
Istraživanje je obuhvatilo mikrostrukturu i sastav površine implantata.
Zubni implantati su ponajprije izrađeni od biokompatibilnih materijala.
Također moraju biti otporni na koroziju i lomljenje.

Materijali za zubne implantate obično se sastoje od titana ili cirkonija, dva čvrsta i trajna materijala.

Zubni implantat – Titan

Otkriven za upotrebu 1950. godine, titanijum je najčešća vrsta materijala za zubne implantate. Kad se titan stavi u dodir s vašom kosti i nije uznemiren, kost će narasti oko implantata.
To zauzvrat stvara trajno učvršćenje.
Od otkrića, zubni implantati od titana bili su najtraženiji implantati.
Daju dugotrajne rezultate po razumnoj cijeni.

Danas, gotovo 70 godina kasnije, to je jedan od najboljih dostupnih materijala za zubne implantate.

Zubni implantat – Cirkonij

Za razliku od titana, cirkonij je tek nedavno otkriven za uporabu u zubnim implantatima. Od svog otkrića važi kao možda i najperspektivniji materijal za budućnost zubnih implantata.

Cirkonij je stekao popularnost početkom devedesetih godina prošlog vijeka, ali titan je i dalje ostao vrhunski materijal za uporabu zubnih implantata.

Zubni implantati od cirkonija i dalje rastu u popularnosti, ali titanijum ostaje i dalje isplatlviji i traženiji materijal za zubne implantate. 

Zašto je zubni implantat najsličniji prirodnom zubu?

Iako je prirodni osmijeh, zdravih zuba prednost, ako to više nije moguće, zubni implantati sljedeća su najbolja stvar.

Zbog korištenja visokokvalitetnih materijala, zubni implantati trajat će godinama, a nitko neće ni znati da imate zubne implantate umjesto svojih prirodnih zuba.

Zubni implantat zamjenjuje prirodni korijen zuba i pomaže u očuvanju čeljusne kosti. Zubni implantat je najčvršće i najdugotrajnije rješenje za nadomještanje prirodnog zuba.

Ukoliko imate još pitanja o zubnim implantatima ili želite vidjeti jesu li zubni implantati baš za vas, obratite se stomatologu u Zagrebu, Ivanu Antolkoviću i timu Dental Centra 4Smile.

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.