Koje su prednosti zubnih implantata ovotjedna su tema bloga Dental Centra 4SmileZubi su dizajnirani da traju cijeli život, ali ponekad nije tako! Nadoknada izgubljenog zuba važna je za opće zdravlje i zdravlje drugih zuba. Ne samo da gubite sposobnost žvakanja kada je zub izgubljen, već i nedostatak zuba može uzrokovati posljedice na ostale zube. Također, postoje očigledni problemi lošeg izgleda i gubitak samopouzdanja.

Kada je riječ o zamjeni zuba koji nedostaju ili su oštećeni, imate nekoliko mogućnosti. Međutim, jedna od opcija se ističe iznad ostalih, a to su zubni implantati. Zamjena izgubljenih zuba zubnim implantatima koristi se već više od 50 godina i dokazano je najučinkovitija terapija za zamjenu prirodnog zuba. – Pročitajte više o otkriću zubnih implantata

Zubni implantati nude prednosti koje druge opcije za zamjenu zuba, poput proteza ili mostova, jednostavno ne mogu ponuditi. Evo glavnih prednosti ove inovativne terapije:

Zubni implantat sprječava gubitak kosti

Kada izgubite zube, također ste skloni gubiti koštanu masu u čeljusti. Vašoj čeljusnoj kosti potrebna je stimulacija koju ćete dobiti nadomještanjem zuba implantatom. Razlog tome je dugoročno očuvanje kosti.

Zubni implantat odgovara prirodnim zubima

Zubni implantati dolaze u različitim oblicima i veličinama. Vaš stomatolog u Zagrebu, Ivan Antolković s vama će raditi na dizajniranju keramičke krunice na implantatu koja odgovara boji vaših okolnih zuba i savršeno se uklapa u zubni niz. Nitko osim vas i vašeg stomatologa Ivana Antolkovića neće znati koji su zubi nadomješteni implantatima.

Zubni implantat vraća silu zagriza

Budući da su zubni implantati usidreni u čeljust s titan vijkom, koji zamjenjuje korijen zuba, oni omogućuju da zagrizete s manje ili više istom količinom sile koju biste mogli koristiti sa svojim prirodnim zubima. Druge mogućnosti za zamjenu zuba ne vraćaju gotovo jednaku snagu zagriza jer sjede na vrhu desni i nisu usidreni na mjestu.

Zubni implantat sprječava promjene u obliku vašeg lica

Zubi pomažu strukturi lica. Kada izgubite zube, izgubite tu potporu, što na kraju uzrokuje da vaše lice promijeni oblik, čineći vas starijim. Zubni implantati pružaju potporu za lice kao i prirodni zubi, što sprječava promjenu oblika.

 

Zubni implantat omogućuje prirodni govor

Neke mogućnosti zamjene zuba, poput proteza, mogu utjecati na sposobnost ispravnog izgovaranja riječi. Zubi koji nedostaju također mogu promijeniti govor. Budući da zubni implantati stvaraju osjećaj i funkcionalnost prirodnih zuba, omogućuju vam da govorite lako i prirodno.

Zubni implantat je jednostavan za njegu

Briga o zubnim implantatima je jednostavna! Zubni implantati ne zahtijevaju od vas da kupujete posebne proizvode za čišćenje ili njegu. Nema potrebe za šalicama, tabletama za čišćenje, ljepilom …. Samo četkajte i čistite koncem kao i inače, minimalno 2 puta dnevno. Eventualna preporuka stomatologa Ivana Antolkovića, za one koji ne vole zubni konac, je upotreba oralnog tuša.

Bez neugodnog klizanja

Pacijenti s protezom ponekad se osjećaju nelagodno tijekom govora, smijeha ili prehrane u javnosti, jer se proteze mogu vidljivo pomaknuti ili uvući u vaša usta. Zubni implantati čvrsto su usidreni na mjestu i nikada vas neće osramotiti.

Zubni implantat podržava susjedne zube

Praznina u ustima uzrokovana izgubljenim zubom može uzrokovati da zubi s obje strane razmaka mijenjaju pozicije, što dovodi do neusklađenosti. Zubni implantati ispunjavaju prazninu, omogućujući vam da održavate ravan i usklađen osmijeh.

Zubni implantat je dugoročno rješenje za gubitak zuba

Ostale opcije za zamjenu zuba morat će se redovito popravljati ili mijenjati, a zubni implantati uz kvalitetnu oralnu higijenu mogu trajati do kraja života.

Zubni implantati vs. mobilne proteze

Fiksni i polufiksni radovi na implantatima pružaju daleko veću stabilnost i snagu žvakanja od konvencionalnih proteza.

Zubni implantati pružaju daleko superiornije iskustvo u usporedbi s protezama. Čak i proteze koje su dobro pristajale pacijentu počinju kliziti i ispadati. Nakon nekog vremena postaju neugodne, te zbog povećanog gubitka kosti potrebno je redovito podlaganje proteze.

Frustrirajući aspekt mobilnih proteza jest njihova slaba sposobnost žvakanja. Mnogi moraju ograničiti prehranu jer ne mogu žvakati određene namirnice sa svojim protezama.

Zubni implantati vs. zubni mostovi

Zubni implantat je pristupačnija i prirodnija zamjena zuba od zubnog mosta.

Most zahtijeva brušenje susjednih zuba.

Most je protetski nadomjestak od najmanje dvije spojene zubne krunice. Koristi se za zamjenu jednog ili više zuba koji nedostaju.

Most zahtijeva i da se bruse dva, često zdrava, zuba što nije idealan način zamjene zuba koji nedostaje u usporedbi sa zubnim implantatom. Mostovi imaju ograničen vijek trajanja, uz dobru oralnu higijenu najviše 15-tak godina. U usporedbi sa zubnim implantatom, koji može trajati cijeli život. Dakle, premda most može ponekad biti ekonomičniji u početku, implantat je ipak dugoročno rješenje. Pročitajte više o razlici između zubnog mosta i zubnog implantata

Zubni implantati pružaju dugoročnu vrijednost i mogu biti izvrsna investicija u dugotrajno oralno zdravlje.

Ukoliko vam je potrebna mogućnost nadoknade zuba, svakako biste trebali razmisliti o zubnim implantatima. Da biste saznali jeste li dobar kandidat za zubne implantate, dogovorite besplatan pregled u Dental Centru 4Smile.

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.