More, sunce i plaža prva su asocijacija na idealno ljetovanje.
Morska voda i sunce imaju mnogo pozitivnih učinaka za naše zdravlje, od podizanja raspoloženja do poticanja apsorpcije kalcija sintezom vitamina D.
Ipak, visoke temperature, UV zračenje i pretjerane količine morske soli ostavit će posljedice na vaš ten.

U ovotjednom blogu Dental Centra 4Smile pročitajte zbog čega je hijaluronski tretman idealan način za osvježenje lica nakon mora i sunca te saznajte brojne prednosti hijaluronske kiseline.

ŠTO JE HIJALURONSKI TRETMAN?

Iako posljedice ljetnog izlaganja kože možete smanjiti izbjegavanjem pretjeranog izlaganja suncu, uporabom zaštitnog faktora i hidratantnim kremama, godinama koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost.
Štetne posljedice sunca će, na koncu, ubrzati neizbježno stvaranje bora, gubitak volumena na licu i stvoriti umoran izgled kože.
Kako tretman hijaluronom može pomoći protiv bora, gubitka volumena na licu i protiv umornog izgleda kože?

Hijaluronski fileri su fiziološki dijelovi strukture kože koji služe pomlađivanju volumena i elastičnosti lica.

Neka istraživanja su pokazala da hijaluronski fileri pozitivno utječu na regeneraciju kože i stvaranje novog kolagena, jer čuva kožu i zaustavlja razvoj linija.
Važno je napomenuti i da su hijaluronski fileri namijenjeni tretiranju svih segmenata na licu pacijenta; područja oko očiju, čela, obraza i nazolabijalnih bora.

Također, mogu se koristiti za povećanje usana, popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana  te korigiranje kontura donjeg dijela lica.

Tretiranjem određenih dijelova lica posebnim tehnikama zapravo se postiže efekt liftinga lica.

PREDNOSTI HIJALURONSKE KISELINE

Hijaluronski fileri najbolje su rješenje za liječenje posljedica, a hijaluronska kiselina je općenito vrlo koristan sastojak preparata koje bi trebali koristiti u svakodnevnoj njezi kože.
Bitno je naglasiti da hijaluronski tretmani hidratiziraju kožu mnogo dublje od krema koje sadrže hijaluron, te su stoga najbolja investicija koju možete napraviti nakon povratka s godišnjeg odmora.

Zadržavanje velikih količina vode je najveća vrijednost hijalurona kao molekule.
Molekule hijalurona zadržavaju čak 1000 puta više vode od vlastite težine!
Kao takva, uloga hijalurona je ključna za pravilno funkcioniranje stanica i lijep izgled kože.
Primjena hijaluronskog tretmana pravo je rješenje za zatezanje površinskih bora, bora ojačanih suncem i općenitu dehidraciju kože.

PROMJENE KOJE ĆETE PRIMJETITI NAKON TRETMANA HIJALURONOM
POBOLJŠANA KVALITETA KOŽE

Tretmani hijaluronskim filerima tijekom ljeta umanjuju grubu i hrapavu teksturu kože koja se javlja uslijed nepovoljnog utjecaja UV zraka.
S druge strane, ako se na hijaluronski tretman odlučite nakon ljetnog odmora, umanjit ćete dosad nastale posljedice na koži i osigurati da vam koža bude u izvrsnom stanju idućih tri do šest mjeseci.

Trajnost rezultata hijaluronskog tretmana ovise o snazi mišića, metabolizmu i načinu života, a doktor Ivan Antolković garantira da prve rezultate tretmana možete primjetiti nakon 7 do 10 dana.

Za više o hijaluronskom tretmanu pročitajte na našem blogu ŠTO TREBATE ZNATI PRIJE TRETMANA BOTOXOM.

MANJE POTREBE ZA MAKEUP

Uz elastično i zaglađeno lice, više vam neće biti potreban niti make-up.
Iako mnoge žene obožavaju makeup, čak niti najveće obožavateljice ne vole na visokim ljetnim temperaturama nanositi slojeve teškog pudera.

U usporedbi s kožom prije tretmana, koža koja je iznutra napunjena hijaluronskom kiselinom je napeta, čvrsta, sjajna i s bitno manjim brojem nesavršenosti.
Stoga  ćete primijetiti puno manju potrebu za makeupom!

BRŽE ZACJELJIVANJE KOŽE

Još jedna prednost hijaluronske kiseline je poticanje bržeg zacjeljivanja kože.

Za zacjeljivanje kože zapravo je zaslužan kolagen, no upravo hijaluronska kiselina ima ulogu hraniti kolagen, kako bi kolagen što bolje mogao obavljati svoju funkciju.
Zbog toga se hijaluronska kiselina može naći i u formulama za regeneraciju kože nakon tretmana ili ozljeda, kao i u after-sun proizvodima za regeneraciju nakon sunčanja.

Veća koncentracija hijalurona u koži postignuta hijaluronskim filerima osigurava bržu regeneraciju od ozljeda, bilo da je riječ o sitnim ranicama, ožiljcima od akni, oštećenjima od sunca ili dehidracijskim boricama.

OBRANA KOŽE

Hijaluron je također zadužen i za transport nutrijenata u koži.
Hijaluron tako služi i kao obrana stanica kože od mehaničkih i kemijskih oštećenja.

Hijaluronskim tretmanom čitavo lice će postati elastičnije, zaglađenije i meko na dodir.
Uz hijaluronski tretman dobit ćete odmoran i svjež izgled kože, bez mijenjanja svojih crta lica.
Doktor Ivan Antolković pobrinut će se da rezultati budu bezbolni i besprijekorni, a sve što vi trebate napraviti je naručiti se i doći u ordinaciju Dental Centra 4Smile!

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.