fiksni-most-na-6-implantata

FIKSNI MOST NA 6 IMPLANTATA – NAJBOLJE RJEŠENJE ZA BEZUBU ČELJUST

Fiksni most na 6 implantata – najbolje rješenje za bezubu čeljust. Zubni implantati često se koriste za nadoknadu pojedinih zuba, međutim oni se također mogu koristiti za sidrenje cijele proteze. Ljudi s konvencionalnim mobilnim zubnim protezama redovito osjećaju razdražljivost tkiva desni, mogu imati problema sa žvakanjem i govorom kao posljedicom nestabilnosti protetskih nadomjestaka. Takvi problemi s vremenom mogu pogoršati situaciju u ustima. U ovotjednom blogu Dental Centra 4Smile saznajte sve o najboljem rješenju za bezubu čeljust: fiksni most na 6 implantata.

ŠTO JE TO FIKSNI MOST NA 6 IMPLANTATA?

Fiksni most na 6 implantata se koristi za zamjenu cijelog gornjeg ili donjeg seta zuba. Najveća prednost nad svim ostalim rješenjima za bezubu čeljust jest što ova metoda daje osjećaj obnovljenog prirodnog osmijeha.

Ostale prednosti fiksnog mosta na 6 implantata:

  • zubi su izrađeni od keramičkih krunica (metal keramičkih ili cirkon keramičkih)
  • smatra se najzdravijom opcijom za bezubu čeljust
  • žvakanje hrane je kao sa prirodnim zdravim zubima
  • dugoročan rezultat
  • povećava samopouzdanje

Fiksni most na 6 zubnih implantata stvara trajni osmijeh pomoću 6 zubnih implantata koji djeluju kao sidro za keramički most. Ugrađuje se 6 implantata u donjoj ili gornjoj čeljusti kako bi se trajno usidrili keramički fiksni zubi. Vaš stomatolog u Zagrebu, Ivan Antolković provest će temeljiti pregled, pregledati rendgenske snimke kako bi procijenio anatomsku strukturu u ustima, procjenio gubitak kosti i provjerio jeste li kandidat za ovaj tretman.

Keramički most na 6 implantata izvan usta- 4Smile

Tijekom vremena, implantati koji se nalaze u čeljusti stapaju se s čeljusti, oponašajući prirodne korijene i stvarajući prirodniji osmijeh koji traje.

TKO JE KANDIDAT ZA FIKSNI MOST NA 6 IMPLANTATA?

Fiksni most na 6 implantata se preporuča pacijentima koji pate od potpune bezubosti, ili koji planiraju ukloniti preostale zube i zamijeniti ih zubnim implantatima. Fiksni most na 6 implantata nudi stabilnu, dugotrajnu alternativu tradicionalnim mobilnim protezama. Kako bismo potvrdili jeste li kandidat za fiksni most na implantatima potrebno je napraviti CBCT (3D) snimku čeljusti da se vidi količina preostale kosti. Pomoću te snimke može se vidjeti i izmjeriti visina i debljina (širina) preostale kosti. Ukoliko je ona dostatna svakako ste kandidat za fiksni most na implantatima.

Keramički most na 6 implantata u ustima – 4Smile

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ALL ON 4 TRETMANA I FIKSNOG MOSTA NA 6 IMPLANTATA?

Razlika između All on 4 i fiksnog mosta na 6 implantata, osim u broju zubnih implantata koji nose zubnu protezu, jest u vremenu potrebnom za opterećenje implantata. Kod metode All on 4 implantati se gotovo odmah opterećuju sa zubnom protezom, dok kod fiksnog rada na 6 implantata treba proći 3 do 6 mjeseci da se zubni implantati oseointegriraju i budu spremni na opterećenje keramičkim krunicama. Osim razlike u trajanju terapije, to su ubiti 2 tretmana za kompletno različite slučajeve. Kandidati za All on 4 nikako nisu kandidati za fiksni most na 6 implantata. Ukoliko pacijent s bezubom čeljusti nema dovoljno kosti (dovoljnu visinu i širinu kosti) za ugradnju 6 implantata u stražnjim djelovima čeljusti, tada se koristi metoda All on 4.

Prednost fiksnog mosta na 6 implantata nad All on 4 jest bolja nosivost proteze jer se sidri na više implantata. Raspored opterećenja sila na implantate je takoder bolje raspoređen.

Prednost All on 4 metode jest što pacijent dobiva nove fiksne zube unutar 48-72 sata. Takoder prednost All on 4 metode je ta da pacijent koji ima izrazito spuštene sinuse i u stražnjim djelovima nema kosti za ugradnju implantata može dobiti fiksne zube ugradnjom 2 ravna i 2 kosa implantata u stražnjem dijelu čeljusti. – više o All on 4 metodi možete pročitati ovdje.

Obje metode su izvrsne, koja je za vas, znat ćete nakon besplatnog pregleda u Dental Centru 4Smile.

KONTRAINDIKACIJE ZA FIKSNI MOST NA 6 IMPLANTATA

Prva kontraindikacija, koju smo već naveli, jest nedostatak visine i širine kosti. Osim toga, vrijede sve kontraindikacije za zubne implantate s naglaskom na teži nekontrolirani dijabetes te osteoporozu.

Nadoknada izgubljenih zuba nikada nije bila jednostavnija.  Za više informacija o fiksnom mostu na 6 implantata nazovite Dental Centar 4Smile i naručite se na svoj besplatni pregled!

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.