Ovog Valentinova pokažite ljubav prema sebi! Iako je davanje i primanje darova lijepo, predlažemo da ove godine proslavite Valentinovo tako što ćete sebe staviti na prvo mjesto. Naposljetku, čovjek mora prvo voljeti sebe kako bi volio druge. Dakle, bilo da ste samci ili ne, ovo Valentinovo posvetite sebi.

Naravno, podržavamo i standardno obilježavanje Dana zaljubljenih. Kako god odlučite obilježiti Valentinovo, ne zaboravite pokazati malo ljubavi i svom osmijehu!

Stomatolog u Zagrebu, Ivan Antolković pripremio je par savjeta na što je potrebno obratiti pažnju ovog Valentinova:

Karijes može biti zarazan  

 

Bilo da se radi o ljubljenju ili običnom dijeljenju vilice, bakterija koja uzrokuje karijes može preći na drugu osobu. Četkajte zube dva put dnevno u trajanju od dvije minute i koristite zubni konac ili oralni tuš barem jednom dnevno za čišće poljupce i osmijeh bez karijesa.

Čuvajte se neugodnog zadaha

Bakterije su veliki krivac lošeg zadaha, tako da su redovite navike oralne higijene od posebne važnosti. Ostali načini da dah ostane svjež su antimikrobna sredstva za ispiranje usta ili guma za žvakanje bez šećera i aspartama. I jedno i drugo može osvježiti vaš dah odmah i potaknuti stvaranje sline – pogotovo nakon što jedete hranu jakog mirisa.

Podijelite ljubav (ali ne i četkicu za zube)

 

 

Za mnoge parove, veliki korak u odnosu je držanje četkice za zube jedan kod drugog. Samo se pobrinite da svatko ima svoju, jer dijeljenje zubnih četkica također znači dijeljenje bakterija.

Posvijetlite osmijeh

Ništa nije privlačnije od samopouzdanog osmijeha. Ukoliko ćete se osjećati bolje sa svijetlijim zubima, razgovarajte sa svojim stomatologom u Zagrebu o tome koja je opcija najbolja za vas. Postoje brojni proizvodi za izbjeljivanje, ali najsigurnija metoda za zaštitu vaših zubi je profesionalno izbjeljivanje u stomatološkoj ordinaciji.

Pušenje nije privlačno

 

Pušenje je loše za vaš dah i mrlje na zubima – da i ne spominjemo loš utjecaj na cjelokupno zdravlje. Pušenje utječe na vaš miris i okus. Osobe koje koriste duhanske proizvode podložne su dvostruko većoj vjerojatnosti da dobiju bolesti desni od osoba koje ne puši. Pušači su također izloženiji riziku za rak usne šupljine. Poklonite sebi dar za ovaj Dan zaljubljenih i prestanite pušiti danas.

Za zaljubljene

Volite se svaki dan, lijepo je obilježiti Valentinovo, ali ljubav je važno redovito pokazivati voljenoj osobi. Ukoliko želite svojoj ljubavi pokloniti nešto korisno, pobrinite se da taj poklon doista donese osmijeh na lice ili npr. osvježi postojeći ;)

Ukoliko ste odlučili posvetiti ljubav svom osmijehu, nazovite Dental Centar 4Smile i dogovorite termin kod stomatologa u Zagrebu, Ivana Antolkovića. Zapamtite, Valentinovo se ne odnosi samo na ruže i romantiku: to je dan testiranja i jačanja naših odnosa pa zašto ne i onih prema sebi. Nemojte odustati od svog zdravlja i osmijeha.

 

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.