MIT Svaki privatni stomatolog u Zagrebu nema vremena za nervozne i uplašene ljude kao što sam ja, kojima treba dosta ohrabrenja i podrške u tijeku terapije.

ISTINA Stomatolog u Zagrebu Ivan Antolković pruža podršku pacijentima koji su uplašeni i nervozni prije stomatološkog tretmana koji im je potreban. Tu podršku će vam pružiti svaki put kada vam je potrebna, jer je to dio njegovog posla i jer želi da budete zadovoljni uslugom i njegom. On je tu da vam pomogne opustiti se i da se osjećate zadovoljno nakon tretmana.

MIT Nema potrebe voditi računa o mliječnim zubima djeteta,  oni će ionako s vremenom ispasti.

ISTINA Ukoliko ne vodite računa o mliječnim zubima vašeg djeteta oni će se pokvariti i ispasti prije vremena. Uzrokovati će probleme sa zagrizom, te pravilnim razvojem čeljusti i nicanjem trajnih zuba. Osim toga, redovnim pranjem zubića educirate svoje dijete i pomažete mu da razvije dobre navike u održavanju oralne higijene. Potrebno je istaknuti da se strah od stomatologa razvija najčešće u ovom najmlađem uzrastu. Kada dijete prvi put dođe kod stomatologa sa zuboboljom, ne postoji način da ga pravilno prilagodite na stomatološke intervencije. Takvom djetetu je teže razvijati dobar odnos sa stomatologom i kroz čitav život će ga pratiti strah od zubara.

 MIT Vaši roditelji su imali zdrave zube, što znači da ni vi ne morate brinuti o svojim zubima

ISTINA Iako genetika može igrati malu ulogu u određivanju zdravlja zuba, uglavnom je na vama da se dobro brinete o svojim zubima i desnima da bi dugo ostali zdravi. Jedino dobra oralna higijena i redovne posjete kod stomatologa mogu biti garancija za zdrave i lijepe zube.

MIT Izbjeljivanje zubi uništava zube

ISTINA Glavni sastojci u pastama za izbjeljivanje zubi su jake abrazivne tvari koje, ako se ne koriste umjereno, mogu oštetiti caklinu i uništiti zube. No, profesionalno izbjeljivanje zubi je sigurno za zdrave zube i ne šteti caklini. Gel koji se koristi za izbjeljivanje  kao aktivni sastojak ima vodikov peroksid koji se razbija u aktivni kisik. Na taj način uspješno se uklanjaju mrlje i pigmentacije, te činimo zube bjelijima. Struktura zuba ostaje nepromijenjena. Sam vodikov peroksid, da bi bio djelotvoran, aktivira se kemijski ili svjetlosno. Obje metode su jednako djelotvorne. U Dental Centru 4Smile koristimo Opalescence Boost preparat za izbjeljivanje koji se aktivira kemijski i može se odraditi isključivo u ordinaciji dentalne medicine. Prije samog izbjeljivanja potreban je klinički pregled, te čišćenje mekih i tvrdih naslaga kako bi izbjeljivanje bilo učinkovitije. Ukoliko ste kandidat za izbjeljivanje, važno je znati da je trajanje tretmana 60 minuta, podijeljeno u cikluse. Plombe, zubne krunice i zubne ljuskice se ne izbjeljuju, te ako ih imate trebalo bi ih prilagoditi boji zuba nakon izbjeljivanja, kad se boja stabilizira.

MIT Sve dok sam ja zadovoljan/na s izgledom svojih zubi i dok ne osjećam nikakve probleme, ne moram posjetiti stomatologa.

ISTINA Ako nije puknuto, crno, pokvareno…. zašto popravljati, zar ne? Netočno. Redovni kontrolni pregledi kod stomatologa su izuzetno važni. Možete misliti da je sa vašim zubima sve u redu, ali uvijek je bolje otići kod stomatologa i biti siguran u to. Neki karijesi i upale nisu lako vidljivi, jer se nalaze na nepristupačnim mjestima, između zuba, te ih samo stomatolog može otkriti u ranoj fazi kada je tretman mnogo lakši, bezbolniji i jeftiniji. Također vaš stomatolog u Zagrebu vam može ukazati gdje lošije perete zube i preporučiti neke preventivne mjere, koje će vam pomoći u pravilnom održavanju oralne higijene. Na taj način ćete izbjeći teže i skupe tretmane koji dolaze kao posljedica zanemarivanja oralnog zdravlja. Odlazak na kontrolne preglede kod stomatologa, te uklanjanje mekih i tvrdih naslaga je presudno za vaše oralno zdravlje. Na taj način prevenirate karijes, endodontsko liječenje zuba, bolesti desni i druge bolesti usta i zuba.
Stomatološki pregled preporučuje se dva puta godišnje, pa ako do sada niste bili na nijednom, pozivamo vas da nas posjetite.

MIT Ako stavim zubni implantat, stalno ću osjećati da je taj zub umjetan.

ISTINA Zamijenjeni zub (zubni implantat) omogućit će vam osjećaj, funkciju i izgled prirodnog zuba.

MIT Ugradnja zubnih implantata je izrazito bolna.

ISTINA Ugradnja zubnih implantata potpuno je bezbolan proces koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Jedina posljedica je blaga natečenost 2-3 dana nakon operativnog zahvata koja prođe vrlo brzo ukoliko slijedite upute vašeg stomatologa.

MIT Nakon što ugradim zubni implantat ne smijem putovati avionom, obavljati pretrage sa rendgenskim i elektromagnetskim zračenjem.

ISTINA  Zubni implantat izrađen je od titana, koji osim što je biokompatibilan uz to je  izuzetno čvrst i lagan, te ima svojstvo nemagnetičnosti. Zbog svih tih svojstava, sve endoproteze (materijali koji se trajno ugrađuju u organizam) pa tako i zubni implantati, su izrađeni od titana. Također, sve protetske nadogradnje koja zamjenjuje
izgubljeni zub, izrađene su od metala koji su nemagnetični.

 MIT Moj stomatolog je rekao da se kod mene ne može ugraditi zubni implantat, te da su mi jedine opcije proteza ili most.

ISTINA Tijekom svoje karijere stomatologa u Zagrebu, doktor Ivan Antolković susreo se sa samo par slučajeva gdje nije bilo moguće ugraditi zubni implantat zbog smanjenog horizontalnog razmaka između zubi. U svim ostalim slučajevima, implantacija je bila uspješna. Naime, ukoliko stomatolog ima želju baviti se visoko profesionalnom implantologijom, nužno je poznavati, naučiti i primjenjivati sve kirurško-implantološke tehnike. Kada pacijent nema dovoljno kosti radi se nadogradnja kosti ili podizanja sinusa uz korištenje fibrinskih i drugih membrana, te pri tome treba koristiti najkvalitetnije materijale i najmodernije uređaje. Uz takve metode i postupke  gotovo kod svakog pacijenta će ugradnja implantata biti moguća.

MIT Imam visoki tlak i dijabetes pa ne mogu ugraditi zubni implantat.

ISTINA  visoki tlak nije kontraindikacija za ugradnju zubnih implantata, isto kao ni kontrolirani dijabetes. Samo neke sistemske bolesti su kontraindikacija za implantologiju.

 

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.