koliko-traje-terapija-lijecenja-kanala-zuba

Koliko traje terapija liječenja kanala zuba?“, odnosno “Koliko traje terapija endodoncije?” i općenito trajanje svih stomatoloških terapija su najčešća pitanja naših pacijenata. 

U ovotjednom blogu Dental Centra 4Smile nastavljamo serijal na temu trajanja stomatoloških terapija

Što je endodoncija?

Endodoncija je mikrokirurški zahvat u kanalima korijena zuba čiji je cilj sprječavanje širenja infekcije iz usne šupljine kroz kanal zuba prema korijenu i okolnom koštanom tkivu. Kako bismo to učinili potrebno je detektirati sve kanale zuba i ispuniti ih materijalom cijelom širinom i dužinom korijena.

Zubi kod kojih je došlo do upale pulpe – zubnog živca – uslijed karijesa ili traume podvrgavaju se zahvatu endodoncije (‘liječenja kanala zuba’).

Koliko traje terapija endodoncije?

Sam postupak je bezbolan uz lokalnu anesteziju i u ordinaciji 4Smile provodi se u samo jednoj posjeti, što je i najbolje za prevenciju daljnjeg širenja infekcije.

Ordinacija 4Smile je opremljena najmodernijim aparatom za strojnu obradu kanala zuba (VDW Gold), te RVG – intraoralnim rentgenom kojim se provjerava točnost svakog punjenja.

Endodontska terapija koja uključuje aparat za strojnu obradu zove se strojna endodoncija i ona omogućava brzu, bezbolnu i preciznu obradu zubnog kanala.

Suvremena stomatologija i stručna ruka doktora Antolkovića omogućavaju liječenje više zuba u jednoj posjeti.

Svjesni smo da je današnji tempo života ubrzan, da je teško pronaći i izdvojiti vrijeme, zato ćemo unaprijed isplanirati vašu terapiju i dogovoriti termine koji vama pašu. Jedino što je potrebno jest da unaprijed prihvatite činjenicu da za kvalitetu i dugotrajnost rada postoje vremenski protokoli koji se moraju poštivati.

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.