koliko-traje-postupak-stavljanja-keramickih-zubnih-ljuskica

“Koliko traje postupak stavljanja keramičkih zubnih ljuskica?” i općenito trajanje svih stomatoloških terapija su najčešća pitanja naših pacijenata. Zato smo odlučili posvetiti serijal blogova temi trajanja zahvata u stomatološkim terapijama.

Počinjemo s pitanjem koliko traje postupak stavljanja keramičkih zubnih ljuskica?

Keramičke zubne ljuskice su brz, jednostavan i najmanje invazivan protetski tretman u stomatologiji namijenjen za postizanje visoke estetike osmijeha.

Koliko traje terapija zubnim ljuskicama?

Kada kažemo da keramičke zubne ljuskice  spadaju u brzi stomatološki tretman tada mislimo da je realno potrebno 3 do 4 posjete kod stomatologa, a sama terapija podijeljena je u 4 faze i može se odraditi unutar 7 do 10 dana.

U nastavku saznajte točan protokol terapije keramičkim zubnim ljuskicama u Dental Centru 4Smile.

4 faze terapije keramičkim zubnim ljuskicama
1. Faza – Preparacija zuba i uzimanje otisaka

Nakon što ste obavili prvi pregled i dogovorili svoju terapiju keramičkim zubnim ljuskicama u Dental Centru 4Smile, dolazite odraditi svoju prvu fazu terapije.

Prva faza terapije većinom se može odraditi u jednoj posjeti kod stomatologa Ivana Antolkovića.
U prvoj fazi terapije radimo minimalnu preparaciju zuba (minimalno brušenje površine zuba).
Nakon preparacije zuba, doktor uzima otiske koji se šalju u dentalni laboratorij na obradu.

Prije odlaska iz ordinacije pacijent dobiva privremene ljuskice koje služe za zaštitu površine zuba.

2. Faza – Proba baze keramičkih ljuskica

Druga faza satoji se od kratke posjete kod stomatologa da bi se isprobala baza keramičkih ljuskica i da bi se potvrdilo da ljuskice dobro sjedaju na zube. Ova faza je temelj za izradu zubnih ljuskica.

3.  Faza – Proba keramičkih zubnih ljuskica

Između druge i treće faze može proći 3 do 4 dana, ovisno o tome koliko vremena će biti potrebno zubnim tehničarima da pripreme prvu verziju vaših keramičkih zubnih ljuskica.

Pacijenti često žele što prije dobiti novi osmijeh, međutim moraju biti svjesni da je za izradu kvalitetnih i estetski privlačnih ljuskica potrebno određeno vrijeme i posvećenost zubnih tehničara. 

U trećoj fazi rade se funkcionalne i estetske probe keramičkih ljuskica.
Većinom je dovoljna jedna proba, tj. jedna posjeta.

Može se dogoditi i da bude potrebna koja proba više ovisno o tome koliko ste vi i doktor zadovoljni s izgledom i funkcijom keramičkih zubnih ljuskica.

Ponekad je bolje napraviti jednu probu više, nego jednu probu manje. Stomatolog Ivan Antolković želi biti skroz siguran da su oblik, veličina i boja keramičkih ljuskica prilagođeni vašim željama.
Termini za probu keramičkih zubnih ljuskica ne traju duže od 20-tak minuta.

4. Faza – definitivno cementiranje keramičkih zubnih ljuskica

Zadnja faza terapije keramičkim zubima ljuskicama je definitivno cementiranje keramičkih zubnih ljuskica. Prije samog cementiranja važno je da ste skroz sigurni da ste zadovoljni sa svojim novim osmijehom.
Isprobat ćete zubne ljuskice još jednom, potpisati pristanak za cementiranje i otići kući sa svojim novim holivudskim osmijehom.

Svjesni smo da je današnji tempo života ubrzan, da je teško pronaći i izdvojiti vrijeme, zato ćemo unaprijed isplanirati vašu terapiju i dogovoriti termine koji vama pašu. Jedino što je potrebno jest da unaprijed  prihvatite činjenicu da za kvalitetu i dugotrajnost rada postoje vremenski protokoli koji se moraju poštivati.

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.