Koja je vaša boja za ljeto? – Održite zube bijelima. Pročitajte savjete stomatologa u Zagrebu, Ivana Antolkovića, kako održavati zube bijelima i uživajte u svojim slikama bez korištenja filtera!Ljeto je u zraku i nosi nam godišnje odmore, vjenčanja, festivale i puno, puno fotografija i selfija! Savršena fotografija je ona s najvećim osmijehom, po mogućnosti bijelim osmijehom. 

Tehnika četkanja zubi
  • Četkajte zube najmanje dva puta dnevno s fluoridnom pastom za zube i po mogućnosti koristite zubni konac ili oralni tuš
  • Četkajte zube malim kružnim kretnjama – koristite srednje mekanu četkicu i ne pritišćite prejako četkicu za zube, ne želite oštetiti caklinu na zubima
  • Četkajte zube najmanje dvije minute

 

Izbjegavajte hranu i pića koja ostavljaju mrlje

Sve što može zaprljati bijelu odjeću, od čaja, voća, kave, vina ili sličnog ostavlja tragove i na vašim zubima. Najveći onečišćivači zuba su vrući, tamni i ljepljivi napitci ili umaci koji prijanjaju uz zube i stvaraju mrlje.

Ljubite se

 

Imamo odličnu vijest! Ljubljenje potiče stvaranje sline, a slina pomaže očistiti usnu šupljinu od bakterija koje mogu dovesti do stvaranja karijesa. Osim toga ljubljenje snižava krvni tlak i kako znanstvenici kažu pridonosi mršavljenju. Zato, ljubite se i uživajte u ljetu s bijelim osmijehom!

Koristite slamku

Pića poput kave, čaja i crnog vina mogu ostaviti tragove na zubima , a većinu ovih napitaka pijemo barem jednom dnevno. Jednostavnim korištenjem slamke, kada pijete obojane ili slatke napitke, možete smanjiti kontakt između tekućine i zuba.

Ispiranje vodom

U slučaju da pijete bijelo vino, limunadu, coca colu ili neki drugi napitak s visokom razinom kiselosti, koja djeluje štetno na zubnu caklinu, ne posežite isti tren za četkicom. Dajte vremena svojoj slini da ojača caklinu dopremajući joj neophodne minerale. Korisno je u tom slučaju i isprati usta, međutim ne sredstvom za ispiranje, već je dovoljno da popijete čašu vode. Ivan Antolković, stomatolog u Zagrebu, kaže da je to najbolje što možete učiniti za svoje zube.

Profesionalno izbjeljivanje zubi

 

Želite li u najkraćem roku imati lijepi bijeli osmijeh, najbolje je da se odmah zaputite k svom stomatologu u Zagrebu, Dental Centru 4Smile, gdje ćete za sat vremena riješiti vaš problem. Pročitajte više o profesionalnom izbjeljivanju zubi

 

 

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.