boli-li-terapija-keramickim-zubnim-ljuskicama

          Zubne ljuskice popularna su terapija u estetskoj  stomatologiji za ljude koji žele poboljšati izgled svog osmijeha. 

Keramičke zubne ljuskice su tanki listići izrađeni od keramike koji se lijepe na prednji dio zuba, stvarajući prirodan i lijep osmijeh. Jedno od najčešćih pitanja o ovom postupku jest je li terapija keramičkim zubnim ljuskicama bolna.

U ovotjednom blogu Dental Centra 4Smile objasnit ćemo terapiju keramičkim zubnim ljuskicama i odgovoriti na pitanje boli li terapija keramičkim zubnim ljuskicama?

Terapija keramičkim zubnim ljuskicama

Prvo, važno je razumjeti kako se postavljaju zubne ljuskice. Postupak obično uključuje nekoliko koraka. Prvo će vaš stomatolog Ivan Antolković ukloniti tanki sloj cakline s prednje strane vaših zuba kako bi ih pripremio za keramičke zubne ljuskice. To se radi kako bi se osiguralo da će keramičke zubne ljuskice pravilno pristajati i izgledati prirodno. 

Zatim se uzimaju otisci vaših zuba kako bi se u dentalnom laboratoriju izradile prilagođene keramičke zubne ljuskice koje savršeno pristaju na vaše zube. Ovaj proces može uključivati određenu nelagodu, no nije bolan.

Nakon što su vaše keramičke zubne ljuskice spremne, stomatolog Ivan Antolković postavit će ih na vaše zube pomoću posebnog vezivnog sredstva. Ovaj proces je obično bezbolan, ali neki ljudi mogu osjetiti osjetljivost na vezivno sredstvo ili zubni cement koji se koristi za pričvršćivanje keramičkih zubnih ljuskica. Ova nelagoda je obično blaga i privremena.

Sve u svemu, terapija keramičkim ljuskicama za zube nije bolan niti dugortajan stomatološki zahvat. Iako može doći do određene nelagode tijekom pripreme i procesa lijepljenja, ona je obično blaga i kratkotrajna. Stomatolog Ivan Antolković potrudit će se da vam bude što ugodnije tijekom cijelog postupka.

Vrijedno je napomenuti da nakon postavljanja keramičkih zubnih ljuskica možete osjetiti osjetljivost na vruću ili hladnu hranu i piće nekoliko dana. Ovo je normalna nuspojava i trebala bi nestati kako se vaši zubi prilagode ljuskicama. Vaš stomatolog može preporučiti izbjegavanje određene hrane ili korištenje desenzibilizirajuće paste za zube kako bi se lakše riješili nelagode.

Je li bolno postavljanje keramičkih zubnih ljuskica?

Zaključno, ako razmišljate o zubnim ljuskicama, možete biti sigurni da terapija keramičkim ljuskicama za zube u pravilu nije bolna. Vaš stomatolog Ivan Antolković radit će na tome da se osjećate ugodno tijekom cijelog postupka, a svaka nelagoda koju osjetite obično je blaga i privremena. Uz pravilnu njegu i održavanje, keramičke zubne ljuskice mogu dugi niz godina pružiti lijep i prirodan osmijeh.

Dođite na besplatni pregled u Dental Centar 4Smile i saznajte jeste li kanditat za terapiju keramičkim zubnim ljuskicama.

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.