Često čitamo na forumima rasprave o cijenama kod zubara u Zagrebu, kao i u ostatku Hrvatske.
Naravno da postoji razlika u cijeni kod privatnog stomatologa u Zagrebu i kod stomatologa u Domu zdravlja,
ali to nije tema ovog bloga. Današnja tema je koliko smo spremni uložiti u ljepotu, a koliko u zdravlje.

Danas čovjek pokazuje više brige za ljepotu nego za zdravlje. Na ovu tendenciju moguć je utjecaj nekoliko čimbenika – društveni procesi, uloga oglašavanja i masovnih medija, lokalni i globalni trendovi u modnoj industriji te usvajanje stranih kulturnih praksi.

Naravno da se slažemo da je ljepota važna, estetska stomatologija je jedna od najatraktivnijih grana stomatologije. Međutim, da bi se uopće krenulo u estetsku stomatologiju potrebno je prvo osigurati zdravlje zubi i okolnih tkiva u ustima.


Svi volimo vidjeti lijep osmijeh, a da bi osmijeh bio lijep, on prije svega, mora biti zdrav. Kada bi prosječan čovjek osvjestio brigu za osobno zdravlje i redovito vodio računa o oralnom zdravlju ne bi osjetio stomatološke usluge kao veliki trošak nego kao redovno ulaganje u svoje zdravlje. Stomatološke usluge nisu skupe, zanemarivanje je skupo!


Kad razmislite koliko mjesečno ulažete u svoj izgled i usporedite koliko ulažete u svoje zdravlje, što pobjeđuje?

Čast iznimkama, međutim statistika je poražavajuća, 80% ljudi prije će se odlučiti za šišanje nego za uklanjanje karijesa.

Posjet kod stomatologa, što zbog straha, što zbog zanemarivanja, najčešće je odgođen sve do krajnjeg trenutka. I taj krajnji trenutak je onaj trenutak kada cijene kod stomatologa u Zagrebu, postaju visoke. Implantologija i protetika su realno najskuplje grane u stomatologiji isključivo zbog cijena materijala, laboratorijske izrade i skupih modernih uređaja koji olakšavaju terapiju. Međutim, razmislite, kada biste išli redovito kod iskusnog stomatologa koji radi s kvalitetnim uređajima i materijalima, barem onaj minimum koji svaki stomatolog u Zagrebu, a i šire, predlaže (1-2 puta godišnje) prevenirali bi jednokratne visoke troškove skupljih tretmana.

Zamislite svoje tijelo kao automobil!

Što mislite, što bi se dogodilo kada bi kupili novi automobil i prvih 10 godina umjesto održavanja ulagali isključivo u izgled automobila?

Naravno, imali bi sigurno jako lijep automobil, koji bi i nakon 10 godina bio lijep, ali tada, ako ne i prije, počeli bi se pojavljivati kvarovi. Ti kvarovi bi sigurno cijenovno uvelike nadilazili troškove redovnog godišnjeg održavnja.

 

Dodatni problem kod ljudskog tijela je što, ono bez zdravlja, gubi i ljepotu!

Namjera ovog članka i naslovne teme jest upravo da vam pomognemo osvjestiti potrebu održavanja oralnog zdravlja i zdravlja općenito. Ponekad to osvještavanje zahtjeva malo ekstremnije primjere kako bi se što lakše shvatila poanta poruke.

I ljepota i zdravlje predstavljaju veliki čimbenik kako u čovjekovom životu, tako i u stomatologiji. Nema potrebe ići u ekstreme, važna je ravnoteža.

Ne osuđujemo, liječimo!

Čak i kada se čini da je kasno, nemojte dozvoliti da vas strah ili sram spriječi u suočavanju s problemom.

U Dental Centru 4Smile zdravlje je na prvom mjestu, mi smo tu da liječimo, preveniramo pa čak i uljepšavamo, ali nikako da osuđujemo!
Svaki čovjek ima svoje razloge, svoju priču i svoje prioritete, ono što vam mi želimo, jest da i zdravlje shvatite kao prioritet.

ISPRIČAJTE NAM SVOJU PRIČU I NARUČITE SE NA BESPLATNI PREGLED!

IZ NAŠEG BLOGA

Prijavite se na naš newsletter

    Javite nam se

    Pišite nam, nazovite, navratite, pratite nas na društvenim mrežama.