Ljetni savjeti stomatologa Antolkovića - zubi nemaju godišnji odmor!
PROMOTIVNE PONUDE

UNESITE POJAM

Ljetni savjeti stomatologa Antolkovića – zubi nemaju godišnji odmor!

Ljetni savjeti stomatologa Antolkovića – zubi nemaju godišnji odmor!

Ljetni savjeti stomatologa Antolkovića – zubi nemaju godišnji odmor!

Uživamo u toplim ljetnim danima! Dulji dani, zabave uz more, rijeke ili bazene, roštilji… puno se toga može očekivati tijekom ljeta. Godišnji odmor tijekom ljeta daje nam mogućnost da usporimo tempo i napunimo baterije. Međutim, u lijenim danima ljeta lako je zaboraviti na svoju oralnu higijenu. U ovotjednom blogu Dental Centra 4Smile, stomatolog u Zagrebu, Ivan Antolković pripremio je za vas nekoliko ljetnih savjeta:

1. Izbjegavajte koristiti zube kao alat

Možda mislite da je otvaranje čepova ili plastične ambalaže sa zubima prikladno, ali to može uzrokovati pucanje zuba! Držite otvarač za boce ili škare pri ruci, koristite zube samo za jelo!

2. Naočale za plivanje

Ne zaboravite koristi naočale za plivanje kada idete u bazen. Plivanje zatvorenim očima može rezultirati sudarom glave u zid bazena, što može stvoriti prijelomne linije unutar zuba.

3. Polako sa slasticama

Lako je zaboraviti svoje zube, a sve što želite je hladna limenka Coca Cole na vrućem ljetnom asfaltu ili slasni sladoled, ali sjetite se jesti i piti sve u umjerenim količinama.

 Ove ljetne poslastice sadrže veliku količinu šećera, što može uzrokovati karijes, plak i gubitak cakline. I ne zaboravite redovno prati zube!

4. Putujete?

Ukoliko ste isplanirali uzbudljivo putovanje ovog ljeta, sjetite se spakirati dodatnu četkicu za zube, pastu za zube i konac za zube u slučaju da se vaša prtljaga izgubi ili ako sobarica slučajno sruši na pod vašu četkicu za zube već prvog dana!

5. Ne zaboravite zaštiti usne zaštitnim faktorom

Lako je zaboraviti zaštititi svoje usne pri nanošenju kreme za sunčanje, a usne su osjetljivije na sunce od većine dijelova tijela. Oštećenje usana, kao i ostatka kože tijekom vremena može dovesti do melanoma pa nemojte zaboraviti spakirati u vašu torbu za plažu i omiljeni balzam za usne sa zaštitnim faktorom.

 Uživajte, odmorite se i ne zaboravite prati zube – zubi nemaju godišnji odmor, oni rade svaki dan!